Opplev et hjorteoppdrett - Bunad For Menn

Kunne du være så snill å dele oss på sosiale medier?Powered by SmugMug Log In

Du kan oppleve hjorten på kloss hold

Vår hjort er ganske tam, dyrene har lært at når traktoren kommer kjørende og Henning roper, da er det mat å få. Kraftfor og brød gjør hjortene tamme slik at du kan få flotte foto når du besøker oss. Du kan bli med på tur og oppleve at hjortene kommer og spiser av hånda di, og nesten sjekker lommene dine for å se om det kan være mer godsaker å få. Mors hjemmebakte boller er ingen favoritt – bakerens lefser smaker best!

En gjennomsnittlig norsk hjortebukk veier ca. 120-150 kg, men prakteksemplarene kan i noen tilfeller veie opp mot 235 kg. Hindene veier normalt 80-120 kg. Lenger sør i Europa kan kronhjorten bli godt over 300 kg tung, mens den i Nord-Amerika kan bli opp mot 500 kg.

Voksne hanner blir som regel omkring 10% større enn hindene, men de kan veie dobbelt så mye. Bukkene lever som oftest alene utenom i paringstiden, mens hindene og kalvene lever i flokk.

Våren er en spennende tid på Farbergshagen når årets kalver blir født. Hjortekjøtt er magert og godt. Kjøttprisen er rimelig. Det norske hjortekjøtter er i verdensklasse. Hjortekjøtt er for gourmeter!

hjorteoppdrett